Τι είναι το σύνδρομο Poland;

Το Σύνδρομο Poland είναι μια εκ γενετής δυσμορφία, που μπορεί να εμφανιστεί σε άνδρες και γυναίκες ,και αφορά τους μύες στο στήθος και στα άνω άκρα. Μπορεί να έχει διάφορους βαθμούς βαρύτητας. Στα πλαίσια του συνδρόμου μπορεί να παρατηρηθεί απουσία του μείζονος θωρακικού μυός (μεγάλος μυς που βρίσκεται στο πρόσθιο μέρος του θώρακα), ατροφία του σύστοιχου άνω άκρου, έλλειμμα σε δάχτυλα, ατροφία λίπους, κ.α. Επίσης, οι γυναίκες με Σύνδρομο Poland εμφανίζουν συνήθως έντονη ανισομαστία.

 

Διόρθωση ανισομαστίας λόγω Συνδρόμου Poland στις γυναίκες

Η έντονη ανισομαστία που παρουσιάζεται στις γυναίκες λόγω του Συνδρόμου Poland μπορεί να διορθωθεί αισθητικά ακολουθώντας τις γενικές αρχές και μεθόδους διόρθωσης της ανισομαστίας που μπορεί να εφαρμόσει ο πλαστικός χειρουργός, ανεξάρτητα από το αίτιο που την προκάλεσε. Ανάλογα με τη διαμόρφωση των μαστών, ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να εφαρμόσει συνδυαστικά αυξητική μαστών, ανόρθωση μαστών και μειωτική μαστών.
Αισθητική αντιμετώπιση ελλειμμάτων λόγω Συνδρόμου Poland
Ειδικά στους άνδρες, αλλά και στις γυναίκες όταν εμφανίζουν αντίστοιχα ελλείμματα λόγω συνδρόμου Poland, η αντιμετώπιση γίνεται ανάλογα με το πρόβλημα που εμφανίζουν:
Με ειδικά ενθέματα μαστού
Στην περίπτωση αυτή τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης, τα οποία είναι κατασκευασμένα ειδικά για διόρθωση γυναικομαστίας σε άντρες. Τα ενθέματα αυτά έχουν το μειονέκτημα ότι δεν ταιριάζουν σε όλες τις περιπτώσεις κι επομένως η διόρθωση είναι ελλιπής. Επίσης, προκειμένου να τοποθετηθούν, πρέπει να γίνει μια τομή, η οποία θα αφήσει κάποιο σημάδι.


Ανισομαστία - Σύνδρομο Poland

Ενθέματα custom made

Τα ενθέματα αυτά είναι κατά παραγγελία. Με ειδικό υλικό, λαμβάνει ο πλαστικός χειρουργός το αποτύπωμα του αντρικού μαστού και κατόπιν το στέλνει σε ειδικό εργαστήριο. Εκεί γίνεται κατασκευή ενός ενθέματος, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες της συγκεκριμένης περίπτωσης. Τα ενθέματα αυτά έχουν το πλεονέκτημα ότι ταιριάζουν καλύτερα στις προδιαγραφές του συγκεκριμένου ατόμου, αλλά έχουν το μειονέκτημα του αυξημένου κόστους, αφού είναι ειδικά φτιαγμένα για ένα μόνο άτομο, καθώς και ότι χρειάζονται κάποια τομή για να τοποθετηθούν, η οποία αφήνει ένα αντίστοιχο σημάδι.

Με έγχυση υαλουρονικού

Η διαδικασία έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ εύκολη στην εφαρμογή αλλά το μειονέκτημα ότι δεν παράγει μόνιμο αποτέλεσμα. Επίσης, το κόστος του υλικού μπορεί να είναι αρκετά υψηλό λόγω του όγκου του υλικού που είναι αναγκαίο για να καλύψει το έλλειμμα.

Με εμφύτευση λίπους

Η εμφύτευση λίπους είναι μια μέθοδος κατά την οποία ο πλαστικός χειρουργός λαμβάνει λίπος του ίδιου του ατόμου με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Κατόπιν, αυτό δέχεται επεξεργασία και τοποθετείται, με ενέσιμο τρόπο, στην περιοχή που επιθυμούμε. Η εμφύτευση λίπους έχει το πλεονέκτημα ότι παράγει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα, το οποίο κατά ένα μέρος τουλάχιστον είναι μόνιμο. Εάν θέλει κανείς να επιτύχει την απόλυτη μονιμότητα θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία μετά από λίγο καιρό. Το μειονέκτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι κάποια άτομα δεν έχουν αρκετό λίπος να δώσουν διότι το Σύνδρομο Poland πολλές φορές συνοδεύεται από ατροφία του λιπώδους ιστού.


Ανισομαστία - Σύνδρομο Poland

Poland Syndrome Christopoulos Method

Μέθοδος η οποία επινοήθηκε από εμάς και δημοσιεύτηκε σε διεθνή περιοδικά, είναι η εμφύτευση λίπους με χρήση βλαστοκυττάρων. Η μέθοδος αυτή απευθύνεται στα άτομα εκείνα τα οποία έχουν το πρόβλημα και δεν έχουν αρκετό λιπώδη ιστό προκειμένου να γίνει η αυτομεταμόσχευση λίπους . Η μέθοδος συνίσταται στο να λάβει ο πλαστικός χειρουργός λίγο λίπος από τον ενδιαφερόμενο, το οποίο στέλνουμε σε ειδικό εργαστήριο για να παραχθεί μεγάλος αριθμός βλαστοκυττάρων. Κατόπιν, μετά από περίπου ένα μήνα, γίνεται μια άλλη επέμβαση, κατά την οποία κάνουμε εκτεταμένη λιποαναρρόφηση. Το λίπος που λαμβάνουμε το επεξεργαζόμαστε και το βάζουμε στην περιοχή που επιθυμούμε. Μαζί με αυτό τοποθετούνται τα καλλιεργημένα βλαστοκύτταρα. Αυτά αυξάνουν το ποσοστό βιωσιμότητας του λίπους κι επομένως δίνεται η δυνατότητα με λιγότερο λίπος να δημιουργήσουμε έναν ικανοποιητικό όγκο στο στήθος. Τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευτεί και αναγνωρίζονται από όλους ως εξαιρετικά. Επιπρόσθετα αξίζει να επισημάνουμε ότι η μέθοδος αυτή δεν έχει κανένα από τα μειονεκτήματα των υπολοίπων μεθόδων.

 

Αποτελέσματα διόρθωσης δυσμορφιών λόγω Συνδρόμου Poland

Τα άτομα που έχουν Σύνδρομο Poland στην πλειονότητα των περιπτώσεων βλέπουν το πρόβλημα τους αλλά δεν ξέρουν ότι αυτό είναι ένα συγκεκριμένο σύνδρομο. Πρόκειται για μία κατάσταση που επηρεάζει αρκετά τον ψυχισμό των ασθενών με αποτέλεσμα να μην θέλουν να εκθέσουν το σώμα τους οπουδήποτε, είτε το καλοκαίρι στη θάλασσα, είτε στην ερωτική τους ζωή. Για το λόγο αυτό η επέμβαση διόρθωσης των προβλημάτων αυτών έχει μεγάλη σημασία, καθώς προσφέρει ανάταση στον ψυχισμό.

Τα αποτελέσματα της διόρθωσης είναι μόνιμα.

Βέβαια, οι επεμβάσεις αυτές δίνουν μια αισθητική διόρθωση στο πρόβλημα, αφού δεν μπορούν να δώσουν μια λειτουργική βελτίωση. Όμως τα άτομα που έχουν το πρόβλημα συνήθως δεν έχουν λειτουργικά προβλήματα, εκτός αν υπάρχει ατροφία του άνω άκρου. Η απώλεια του μείζονος θωρακικού δεν δημιουργεί κάποιο λειτουργικό πρόβλημα διότι άλλοι μύες που αναλαμβάνουν το έργο της λειτουργίας που ο μείζον θωρακικός μυς κανονικά έχει.

Η επέμβαση αυτή διορθώνοντας το αισθητικό πρόβλημα λόγω του Συνδρόμου Poland, δίνει μια σημαντική ψυχική ανάταση σε άνδρες και γυναίκες που ταλαιπωρούνται από ένα πρόβλημα που υπάρχει συνήθως από την παιδική ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα για το “Poland Syndrome Christopoulos Method”

Περισσότερες υπηρεσίες