Διόρθωση εισολκής θηλής μαστού

Η εισελκόμενη θηλή, δηλαδή η θηλή που δεν προεξέχει του μαστού αλλά εισέρχεται σε αυτόν, είναι ένα σχετικά συχνό πρόβλημα της γυναίκας. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους κι έχει βαθμούς βαρύτητας.

Πότε χρειάζεται άμεσο έλεγχο μια εισελκόμενη θηλή

Σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε εισολκή της θηλής, αλλά αυτή εμφανίστηκε σχετικά γρήγορα και ετερόπλευρα, δηλαδή μόνο στον έναν μαστό, τότε πρέπει να εξεταστεί άμεσα η περίπτωση μιας πιθανής κακοήθειας. Η υποψία κακοήθειας δεν είναι η μόνη διαφοροδιαγνωστική προσέγγιση σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς υπάρχουν κι άλλες ασθένειες που μπορεί να υποκρύπτει μια εισολκή θηλής. Η κακοήθεια είναι όμως η κατάσταση που επιβάλει άμεσο έλεγχο.
Στις περισσότερες φορές, η εισολκή θηλής οφείλεται σε ανατομική δυσμορφία των γαλακτοφόρων πόρων, οι οποίοι εμφανίζονται με μικρότερο μήκος από το φυσιολογικό, με αποτέλεσμα να έλκουν τη θηλή προς τα έσω. Υπάρχουν άλλες περιπτώσεις που η εισολκή οφείλεται σε χειρουργικές επεμβάσεις που προηγήθηκαν στην περιοχή, σε μόλυνση ή γενικότερα σε κάποια φλεγμονή των γαλακτοφόρων πόρων.

Εισολκή θηλής μαστού

Διόρθωση εισολκής θηλής

Η εισολκή θηλής έχει διάφορους βαθμούς βαρύτητας. Υπάρχουν περιπτώσεις πιο ελαφράς μορφής, όπου η θηλή κάποιες φορές προεξέχει και κάποιες τραβιέται προς τα έσω, ενώ σε πιο βαριές μορφές η θηλή είναι μονίμως «κρυμμένη» προς τα έσω. Στις πιο ελαφριές μορφές, που η θηλή εναλλάσσει τη θέση της σε έσω και έξω, μπορεί κανείς να δοκιμάσει συντηρητικές μεθόδους, όπως με διάφορες συσκευές, που τοποθετούνται και τείνουν να τραβήξουν τη θηλή προς τα έξω. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις εάν η γυναίκα το επιθυμεί, μπορεί να γίνει χειρουργική διόρθωση για αισθητικούς λόγους. Η χειρουργική διόρθωση γίνεται με μια επέμβαση μικρής έκτασης, στην οποία μπορεί να γίνει οποιοδήποτε είδος αναισθησίας (τοπική , γενική).
Η επέμβαση συνίσταται στο να κόψει ο πλαστικός χειρουργός τον ινώδη ιστό, ο οποίος τραβάει ή συγκρατεί τη θηλή προς τα μέσα. Για να επιτευχθεί αυτό, αναγκαστικά κόβονται και οι γαλακτοφόροι πόροι, καθώς δεν υπάρχει τρόπος αυτοί να επιμηκυνθούν. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα δεν θα μπορεί στο μέλλον να θηλάσει. Βέβαια, η επέμβαση διορθώνει το αισθητικό μέρος του προβλήματος κι όχι το λειτουργικό, αφού έτσι κι αλλιώς θηλές που στρέφονται μονίμως προς τα έσω αδυνατούν να είναι λειτουργικές προς θηλασμό. Έτσι διορθώνεται μόνο η αισθητική των θηλών σε γυναίκες που ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να θηλάσουν.

 

Μετά τη διόρθωση εισελκόμενης θηλής

Η μετεγχειρητική περίοδος είναι σχετικά απλή και ομαλή, συνήθως χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση ή άλγος. Επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει από την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς πρόβλημα. Τα ράμματα που τοποθετούνται αφαιρούνται σε περίπου 10 ημέρες. Η γυναίκα μπορεί να κάνει πιο έντονη δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα γυμναστική, μετά από περίπου 15 ημέρες.
Αποτέλεσμα της επέμβασης είναι η θηλή να είναι μονίμως προς τα έξω και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό, απόλυτα φυσιολογικό αισθητικά και ικανοποιεί τις γυναίκες που προέβησαν στη διόρθωση.

 

Δείτε πληροφορίες και για άλλες επεμβάσεις πλαστικής στήθους:

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ ΜΕΤΑ

Περισσότερες υπηρεσίες